Gayrimenkul Profesyoneli Sosyal Medyada Nasıl Öne Çıkabilir?

Gayrimenkul Profesyoneli Sosyal Medyada Nasıl Öne Çıkabilir?

Gayrimenkul Profesyoneli Sosyal Medyada Nasıl Öne Çıkabilir?

  • 11.09.2019

Merhaba,

Eylül geldi, hoş geldi.

Evet 2019 bitmek üzere.

Umarım bu yılki hedefinize ulaşabilmişsinizdir.

 

Bu hafta sizinle, bana çokça sorulan "Sosyal Medya Kullanımı" konusunda görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Aşağıda anlattığım başlıkları dikkate almanızı öneririm.

Sosyal Medyayı ne kadar doğru ve profesyonelce kullanırsanız o oranda başarılı olursunuz.

Görüşlerimi 14 başlıkta topladım.

Aslında yazacak çok şey var ama bunlar olmazsa olmaz başlıklar.

Umarım bu sosyal medya fikirlerini kullanır ve başarılı olursunuz.

 

  1. Çeşitliliğe Odaklanın ve Instagram'da Kendinizi Sıkça Gösterin

Gayrimenkulle ilgili sosyal medya pazarlaması, dikkatli olarak takip ettiğim bir alan.

Bazı başarılı Gayrimenkul Danışmanlarının ortak olarak söylediklerini sizlerle paylaşmak istiyorum;

İyi bir Instagram hesabına sahip olun. Sıkıcı olmaktan uzak durun. Sadece mülk paylaşmayın. Paylaşımlarınızda yaşamınız, ilgi alanlarınız ve mülkleriniz çok dengeli olmalı" diyorlar.

Doğal olarak Instagram’da yapılan paylaşımlar keyifli olmalı, takipçilerinize ve aday takipçilerinize Gayrimenkul Danışmanının kim olduğu hakkında bir fikir vermeli. Paylaşımlarınız harika fotoğraflar, sektörel ipuçları,  gayrimenkul sektörünün iç dünyası, mülk tanıtımı, röportaj, teknik bilgi, etkinlik videoları, referans videoları gibi değişik başlıklarda olabilir.  Buradaki en önemli faktör, paylaşımlarınızda “Kendine Özgü” olabilmektir.

  1. Sosyal Medya Pazarlamanızı Güçlendirmek İçin Mutlaka Bir Destek Alın

Sosyal Medya Pazarlamasına başlamadan önce birçok insanın size söylemediği tek şey, sosyal medya pazarlamasının zor olabileceği! - Gerçekten zor! Müşterilerinizle etkileşimde bulunmak, en iyi paylaşımları yapmak çok zaman alan, çok fazla deneme, yanılma ve öğrenmeyi gerektiryor. Bu nedenle, sosyal medyanızı yönetmek ve çevrimiçi varlığınızı oluşturmak için destek almayı düşünmelisiniz. Eğer rekabetin yüksek olduğu bir bölgedeyseniz, sizin için yorucu ve zaman alan işleri bir uzman üstlenirse sosyal medya hesaplarınızı etkin olarak kontrol edebilirsiniz.

  1. Özgünlük, Katılım ve Düşünce Liderliğine Odaklanmalısınız

Özgünlük: Sadece güzel fotoğraflarla ilgili değil, kendinize özgü tasarımlarınızla kişiliğinizi daha doğru anlatmanıza yardımcı olur. Katılım: Yayınlarınızdaki yorumları mutlaka yanıtlayın. Arada “Beyaz Mermer mi yoksa Siyah Granit mi?” gibi sorular sorarak takipçilerinizin ilgisini çekin. Takipçilerinizi dinlemek, gelecekte hangi içeriği yayınlayacağınızı daha iyi belirlemenize yardımcı olur.

Düşünce liderliği: Listelerinizdeki mülkleri veya çalışma bölgenizdeki nitelikli portföyleri paylaşmak her zaman harika olur. Ancak bir düşünce lideri veya uzmanı olarak kendinizi gösterme fırsatını da mutlaka iyi kullanmalısınız. Neden bir sitenin yerleşimi diğerinden daha iyi / daha kötü? Mahallenin bazı sıra dışı sokakları hangileri? Gayrimenkul Profesyoneli olarak uzman sizsiniz. Takipçilerinize bunu bir düşünce lideri olarak hatırlatmak kesinlikle önemli olacaktır.

  1. Şu anki Takipçileriniz Kimler ve Yeni Takipçileriniz Kimler Olabilir?

Mevcut, gerçek hedef kitleniz ve potansiyel hedef kitlenizin ilgili alanları arasındaki farkı iyi anlayın! Instagram paylaşımlarında boş mülk videoları ve görüntüleri yayınlayan birçok gayrimenkul danışmanı olduğunu görüyorum. Ancak onları takip eden kişiler arasında, çok nadiren yeni bir mülk satın almak veya kiralamak isteyen müşteri oluyor. Bu yöntem hiç etkili değil. Ücretli ve organik sosyal medya pazarlaması arasında kesinlikle bir fark var. Paylaşmaya çalıştığınız mülkler, belirli bir takipçi kitlesine ücretli, belirli kitleye de organik olarak sunulmalı. Ücretli sosyal medya kullanımından korkmamak gerekir! Facebook ve Instagram, gayrimenkul danışmanları için - belirli coğrafi bölgelerden, ilgi alanlarına, yeni doğanlardan veya evliliklere kadar insanların yaşam evrelerine veya bunların herhangi bir kombinasyonuna ulaşabilme fırsatı sunuyor. Ek bir pazarlama bütçesi kullanma düşüncesi, gayrimenkul danışmanları için genellikle korkutucu olsa da, şöyle bir çevrenize bakarak insanların zamanlarını en fazla nerede harcadıklarını fark ettiğinizde, bu alanda biraz çaba ve bütçe harcamak, hiçte kötü bir yatırım olmaz.

  1. Markanızı Sosyal Alana Taşımadan Önce Profesyonel bir Logo Sahibi Olun

Yeni gayrimenkul danışmanlarının kendi markalarını sosyal medya üzerine oluşturmaya çalışırken yaptıkları en büyük hatalardan bir tanesi “olmazsa olmazları” unutmak! Başarılı bir kişisel marka oluşturmak istiyorsanız, profesyonel bir logoya ihtiyacınız olacak. Profesyonel markalaşmanın sırrı, harika bir logonun binlerce liraya mal olmadığını bilmekten geçiyor. İnternette yeterinde araştırma yaparsanız profesyonel bir logoyu çok ucuza satın alabilirsiniz.

  1. Yüzde Elli İş ve Yüzde Elli Kişisel Hikayeler Karışımını hiç bırakmayın. İlham Verin ve Tebrik edin

Paylaşımlarınızı sıkıcı hale getirmeyin. % 50 iş, % 50 kişisel hikayeler yayınlayın. Her gün üç farklı lokasyondan farklı hikayeler yayınlayın. Bu şekilde, gün boyunca farklı zamanlarda, herkesin Instagram'da olduğu aralıklarda en çok ilgiyi toplayabilirsiniz. Yalnızca kendi mülklerinizin içeriğini paylaşmayın. Diğer Gayrimenkul Danışmanlarının mülklerini de paylaşın. Onlar da bu davranışınızın karşısında size destek olacaklardır.

Paylaşımlarınızda ilham verici olun. Diğer danışmanların paylaşımlarını veya başarılarını mutlaka kutlayın ve tebrik edin. Etkileşim içinde kalın. Kişiyi doğrudan tanımasanızda, tebrik etmek veya kutlamak sizin sadece bir kaç dakikanızı alır. Büyüyen ağınızın size ilerde neler katacağını bilemezsiniz. Hikayelerinizi kendi web sitenizdeki mülk sayfasına linkleyin. Bunu yaparsanız, potansiyel müşteri yaratma, tıklama trafiği ve kendi işiniz için daha fazla marka paylaşımı sağlamanıza olanak sağlar.

  1. Takipçi Sayınızı Artırmak için Takipçilerinize Sorular Sorun

Bir mülk paylaşımı yaparken takipçilerinize soru sorduğunuzda daha fazla ilgi çekersiniz. Daha fazla beğeni alırsınız. Bir mülke ait mutfağın fotoğraflarını yayınlayan sayısız danışman olabilir. Ancak “Bu mutfakta ne pişirmek istersiniz?” diye sorduğunuzda, takipçilerinizin kendilerini o mutfakta hayal etmelerini ve mülkte yaşamalarını sağlar. Düzenli bir paylaşım yaparken soru sorduğunuz paylaşımları sıkça tekrar ederseniz, yorucu olabilir. Takipçi kaybedebilirsiniz. Arada sırada etkileşimi tetikleyecek bir soru sormak, size büyük bir katkı sağlayabilir. Eğer bütçeniz varsa anketler ve yarışmalar yaparak da organik takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

  1. Videolarınızda Mükemmel Olmadığınız için Üzülmeyin

Video! güven oluşturmanın ve mesleğinizde uzman olduğunuzu göstermenin en ucuz ve kolay yolu. Ancak videolarınızı hazırlarken mükemmel olma konusunda endişelenmeyin. Kameranın karşısına geçin ve kişiliğinizi gösterin! Olduğunuz gibi olun ve keyfini çıkartın. Sonunda siz bir film sanatçısı değilsiniz. Hasılat rekorları kıracak bir Spielberg filmi de çekmiyorsunuz.

  1. Yerel Etkinliklerinizi Paylaşın ve Meslektaşlarınızı Hikâyelerinizde Sohbete Davet Edin

Yerel kültürel etkinliklerinizi (festival, müze, gezi, sosyal sorumluluk vb.) Instagram ve Facebook hikayeleriyle paylaşın. Mahallenizde yapacağınız bir etkinlikle ilgili canlı bir video paylaşımı, fotoğraf paylaşmaktan çok daha etkili olur. Web sayfanızda ve sosyal medya kanallarınızda bir meslektaşınızı veya müşterinizi (İç dekoratör, mülk sahibi veya Yoga, Plates uzmanı) sohbet etmek için  davet edin. Etkileşimi artırabildiğiniz kadar artırın.

  1. Hikayelere Odaklanın ve Diğer Gayrimenkul Danışmanlarını Etiketleyin

Hikayeler: Her paylaşımda daha fazla dikkat çeker. Bunu unutmayın. Hikaye paylaşımlarınızı ne kadar artırabilirseniz sizin için o kadar iyi olur. Kısa videolar hem ilgi çekiyor hem de eğlendiriyor. Etiketleme: diğer adı ile Hashtag konusu yine oldukça yararlı. Tanıdığınız tüm gayrimenkul danışmanlarını eğer etiketlerseniz bu sizin sosyal medyada ön plana çıkmanıza neden olur. Günümüz Sosyal Medyası bizi daha çok etkileşime doğru yönlendiriyor. Siz de daha verimli bir sosyal medya kullanmak istiyorsanız etkileşim içinde olun. Bir gayrimenkul danışmanı arkadaşınız bir mülk paylaşımı yaptıysa bunu sadece beğenip bırakmayın. Mutlaka siz de paylaşın. Bu paylaşımlar sizin aktif kullanımınızdan dolayı size daha fazla şans verecektir. Görünme ve görülme oranınız artacaktır.

  1. Kişiliğinizi Ortaya Koymaktan Korkmayın

Kendinizi takipçileriniz için çekici hale getirmeye çalışın. İnsanların yalnızca mülkleri görmek istemediğini unutmayın! Müşteriler sizi tanımaktan ve sizin diğer özelliklerinizi ve kişiliğinizi öğrenmekten mutlu olacaklardır. Ne kadar samimi ve içten olduğunuzu, yeri geldiğinde kendinizle dalga geçebildiğinizi, aslında takipçilerinizden farklı olmadığınızı ortaya koymaktan hiç çekinmeyin.

  1. Müşterinizin Hikayelerini Paylaşın

İzin aldığınız sürece müşterilerinizin ve mülk sahiplerinizin hikayelerini paylaşın. Onların düşüncelerini ve hayallerini aktarın. Onların sizin için ne kadar değerli olduğunu ve onlar için neler yapabildiğinizi bırakın onlar anlatsınlar. Bu doğal ve içten paylaşımlar onların etki çevresinden size bir çok yeni potansiyel getirecektir. Bu organik büyüme sayesinde hem siz hem de onlar mutlu olacaklardır.

  1. Takipçilerinize Haftada Bir Bölgenizden Mülk Videosu Paylaşın

Her ay dört mülkünüzün videosunu sosyal medyada mutlaka paylaşın. Haftada bir yapacağınız bu paylaşımlar size önemli katkı sağlayacaktır. İnsanlar daha fazla bilgi için size ulaşmaya çalışır ve bölgenizde kimlerin mülk talebi olduğunu, daha kolay öğrenirsiniz. Paylaşımda bulunduğunuz mülkler ile ilgili kendi görüşlerinizi katmak, yorumlar yapmak etkileşim kanallarını devreye sokacaktır. Artan temas sayınız, size hiç beklemediğiniz bir yerden kapı açabilir.

  1. YouTube'u Unutmayın

Kendinize bir YouTube kanalı açmak, kişiliğinizi ve nasıl iş yaptığınızı sergilemenin en samimi yolu. Bunun karşılığında marka bilinirliğinizi daha büyük ölçüde artırmanıza yardımcı olur. Bu sayede mülk sahipleri ve müşteriler üzerinde etki yaratabilir ve paylaştığınız videolardan sözleşme alabilir veya bir mülkü hızlıca satabilirsiniz. Son dönemde YouTube kullanımı inanılmaz boyutlara geldi. Eğer YouTube kanalınızı hala açmadıysanız kaybınız çok büyük diyebilirim. İnternet dünyasınında bulunabilirlik ve üst sıralarda kalabilmek, düzenli YouTube video paylaşımı sayınız ile doğru orantılı. Ne kadar çok YouTube videosu o kadar üst sıra demek.

 

Umarım paylaştığım başlıklardan en az 3-4 tanesini günlük işinizde kullanırsınız.

Kullanırsanız faydasını mutlaka görürsünüz.

Hepinize başarılar diliyorum.

Görüşme üzere.

Güven AÇIK

Paylaş:

Haber bültenimize üye olun

Fırsatlarımızdan haberdar olmak için email adresinizi yazabilirsiniz

© 2017 | IMMOBİLİEN GAYRİMENKUL A.Ş | All Rights Reserved

Powered by Ysmmedia